A közlemény szerint a létesítmény átadása kiemelkedő jelentőségű a PannErgy számára, hiszen ez az első távfűtési projektje, amely három éve elhatározott stratégiájának eredményeként megvalósult. Ezt méretében jóval nagyobbak követik majd Miskolcon és Gödöllőn. A fejlesztés folytán január 1-től mintegy 900 lakást, valamint a későbbi távhőhálózati bővítések után a város közintézményeit a gázhoz viszonyítva olcsóbb és környezetbarát geotermikus energiával fűtik majd. A fűtésre használt és a helyi hőerőműtől visszaérkező vizet a későbbiek során üvegházak fűtésére is fel lehet használni. Az átállás következtében Szentlőrincen évente mintegy 1,6 ezer tonna széndioxid kibocsátás takarítható meg a korábbi gázalapú távfűtéshez képest, további bővítések következtében ez a mennyiség további ezer tonnával növekedhet. A szentlőrinci geotermikus beruházás révén a gázhoz képest olcsóbb energiához jut a város, amely új vállalkozásokat vonzhat a térségbe, ezek révén új munkahelyek jöhetnek létre, felgyorsulhat a város fejlődése. A projekt hosszú-távon megbízható és a fosszilis energiahordozóknál biztonságosabb ellátást eredményez, ezzel hozzájárul Magyarország energiaellátásának diverzifikálásához - fogalmaz a közlemény.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!