Japán csalódás gyengíti Európát

Gyengüléssel kezdték a keddi tőzsdenapot a meghatározó európai börzék.
NAPI, 2013. június 11. kedd, 10:24

A hétfői, felemás képet mutató kereskedést követően a Footsie, a DAX és a CAC-40 egyaránt fél százalék körüli, illetve azt meghaladó mínuszokat mutattak a keddi nyitás után nem sokkal. Az aggályok hatására az árupiaci fémárakkal együtt a bányacégek jegyzése is lefelé tartott.

A tartózkodó hangulatot elsősorban ismét ázsiai hírek motiválták. A gyengécske hétvégi kínai makroadatok után ezúttal a japán monetáris politika változatlansága miatt lanyhult a vételi kedv, a Bank of Japan eszközvásárlási programján sem módosított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK