Japán esett, Szöulban stagnáltak az indexek

A japán részvények markáns mínuszban, a szöuli indexek változatlan szinten zárták a pénteki kereskedést; a piacok a hétvégi G20-as pénzügyminiszteri találkozó eredményeit várják.
MTI-Eco, 2013. február 15. péntek, 08:56
Fotó: Napi.hu

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei-mutatója 1,2 százalékos csökkenéssel 11 173,83 ponton zárt, míg az átfogóbb Topix 1,3 százalékkal 942,41 pontra esett.

A japán értéktőzsdén a negatív hangulatot a rossz euróövezeti GDP-adatok okozták, de befektetők óvatosságból visszanyestek kiviteli és banki papírjaikon. A piacok attól tartanak, hogy a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-as csoport pénzügyminiszterei péntek-szombati találkozójukon olyan nyilatkozatot fogadhatnak el, amely a jen elmúlt időszakban tapasztalt gyengülését mérsékelheti.

Szöulban a Kospi alig változott, 0,08 százalékos emelkedéssel 1981,18 ponton zárt. A nap vesztesei az autóipari papírok voltak: a Hyundai 1,4 százalékos, a Kia 0,4 százalékos mínuszban zárt, jóllehet mindkét papír markánsan erősödött az utóbbi időkben.

A kínai kontinentális piacok továbbra is zárva vanna a kínai újév ünnepe miatt. Az európai tőzsdenyitás előtt nem sokkal a hongkongi HSI 0,06 százalékos erősödéssel 23 428 ponton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK