Tavaly április 1. és december 31. között a társaság nettó értékesítése 10,9 milliárd forintot tett ki, amely 7,8 százalékkal alacsonyabb a bázisidőszakhoz képest.

A beszámoló szerint a Zwack Unicum adózott eredménye április-decemberben 1,8 milliárd forintot tett ki, ami 5,8 százalékos mínuszt jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

A társaság belföldi árbevételének a felét a gasztronómiai ág adja, amely a járvány miatt tavasszal és novemberben is leállt, ugyanakkor az április-júniusi drasztikus, 24 százalékos visszaesés után október-decemberben mérsékeltebb, 5 százalékos volt az árbevétel-csökkenés - derül ki a jelentésből. Július-szeptemberben a belföldi árbevétel 0,9 százalékos növekedést könyvelt el a beszámoló szerint.

A Zwack Unicum részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, szerdán a vállalat papírjai 16 600 forinton zártak. Az elmúlt egy évben a legmagasabb áron 17 700 forinton kereskedtek a társaság papírjaival, legkevesebbet pedig 14 800 forintot fizettek részvényenként a befektetők - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!