Áprilisban 26,5 százalékkal nőtt a magyar tőzsde azonnali részvénypiaci forgalma (az adat duplikált, mivel mind a vevői és eladói oldal is nyilvántartja forgalomként.) márciushoz képest, viszont közel 22 százalékkal alacsonyabb lett az egy évvel ezelőttinél. Így a duplikált adat 762 milliárd forintot tett ki, ami azt jelentette, hogy az idén először lépte át a 700 milliárd forintos határt a forgalom. A rossz hír viszont az, hogy ennél alacsonyabb áprilisi adathoz 2005-ig kell visszamenni, akkor mintegy 20 milliárddal maradt el a negyedik hónap adata a mostanitól. A hatéves mélypont azért szintén egy pici javulást jelez, az előző havi nyolcéves után.


A brókercégek rangsorában ismét az Erste lett az első közel 150 milliárd forinttal, és a második helyre is az előző hónaphoz hasonlóan a Concorde futott be, amely szintén 100 milliárd feletti forgalmat produkált, igaz csak 4 milliárddal lépte át a bűvös határt. A harmadik helyre az egy hónappal korábban még hatodik Unicredit jött fel 70 milliárd forintos forgalommal. A dobogós helyezése azonban nem meglepő, hiszen az első két hónapban is jól ment a szekér, így az első negyedév összességét is a harmadik helyen zárta ez a brókercég.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!