EURUSD

Az amerikai kormányzat újraindulását követően ismét a megszokott ütembe rázódhatnak vissza a piacok, így a vállalati gyorsjelentések mellett a befektetői figyelem újra a gazdasági adatközlések felé fordulhat majd. Kedden délután megismerhetjük a szeptemberre vonatkozó munkaerőpiaci statisztikákat: míg az elemzői konszenzus 7,3%-on ragadó munkanélküliségi ráta mellett 180ezer fős bővülést valószínűsített a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak számában.

A legfőbb kérdés természetesen továbbra is az lehet majd, hogy a beérkező makroadatok függvényében milyen módon alakítja majd monetáris politikát az amerikai jegybank. Bár a tengerentúli kormányzat leállása nagy valószínűséggel az USA gazdaságára is rányomta bélyegét; míg a megoldásként kiizzadt, ideiglenes politikai kompromisszum akár már rövid távon újabb költségvetési csatározásokhoz vezethet majd az Egyesült Államokban, megkötve ezáltal a Fed jegybankárjainak kezét a QE-program őszre várt mérséklésével összefüggésben.

Így az EURUSD jegyzése számára rövid távon a délutáni, amerikai foglalkoztatottsági adatsorok mutathatnak majd irányt: amennyiben a vártnál lényegesen kedvezőbben alakulna az amerikai munkaerőpiac helyzete, az a zöldhasút is erősíthetné az euróval szemben. Míg felfelé az 1,37-es szint és az 1,3711-es lokális tető fontos ellenállásként funkcionál; lefelé első körben a 21-napos mozgó, majd az 1,3550-es szint alá süllyedve számíthatnánk ismét csökkenésre.

EURUSD
Kép: Admiral Markets

Arany

Bár az elmúlt hét második felében az árfolyam ismét a rövid távú csökkenő trendvonal fölé kapaszkodott vissza, azonban a sárga nemesfém piacán is az óvatos kivárás maradt irányadó a délutáni, amerikai munkaerőpiaci adatközlések felé közeledve.

Csupán a technikai képet szemlélve az 1338-as szint és az 50-napos mozgó továbbra is megerősített ellenállást jelent. Lefelé mindemellett a 21-napos mozgó, majd a csökkenő trendvonal ismételt tesztelése nyithatná meg újra az utat az 1270-es támasz felé.

Arany
Kép: Admiral Markets

USDJPY

A japán külkereskedelmi egyenleg vártnál magasabb hiánya-, valamint a Bank of Japan elnökének hétfői szavai együttesen a jen óvatos gyengülésének irányába hatott a hét első napján: s míg a pénteken érkező japán inflációs statisztikák szintén alaposan megmozgathatnák a devizapárt; a keddi kereskedés legalább ennyire izgalmasnak ígérkezhet az USDJPY kurzusa számára.

Kedden a kicsit megkésve érkező amerikai munkaerőpiaci adatközlések felé fordul a piaci figyelem: így amennyiben a szeptemberi adatsor pozitív meglepetést okozna; a vártnál magasabb foglalkoztatás-bővülésről beszámoló payrolls mutató okozta dollárerősödés lehetősége nyomán a devizapár is felfelé kapaszkodhatna rövid távon.

A továbbiakban az 50-napos mozgó leküzdését követően ismét megnyílhatna a kurzus útja a 100-100,45-ös ellenállási zóna felé; míg a későbbiekben a 101,50-es szint felett a következő megállót a 103,75-ös lokális tető jelenthetné; míg az első fontos támaszt továbbra is a 96,70 jelenthetné.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

EURUSD, Arany, USDJPY - technikai elemzés 2013.10.21.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!