Javultak a részvények Európában

Élénk forgalmat bonyolítottak az európai tőzsdék a telekom cégek várakozásokat felülmúló bejelentései nyomán, sikeres napot zárva csütörtökön: a jelentősebb európai részvényindexek mind egy százalék feletti emelkedést mutattak a nap végére.
NAPI Online, 2007. október 25. csütörtök, 18:44
Fotó:

A France Telecom a feltörekvő piacokon repülőrajtot vett forgalmának köszönhetően a harmadik negyedévre vonatkozó 3,3 százalékos növekedésről számolt be. Részvényeinek árfolyama 8,7 százalékkal emelkedett a bejelentést követően. A francia cég vezeték nélküli forgalmának jelentős növekedéséről szóló hírek bizalmat keltettek a szektor többi papírja iránt is, jelentős emelkedést idézve elő mind a brit Vodafone, mind a német Deutsche Telekom részvényeinek árfolyamában.

Az európai energiaszektorban a Royal Dutch Shell szolgált meglepetéssel a befektetőknek, hiszen ismét a várakozásoknál magasabb profitnövekedést jelentett a harmadik negyedévre vonatkozóan, közel két éve folyamatosan túlszárnyalva az elemzők várakozásait. A cég vezetősége az eredményt kielégítőnek nevezte, a finomításból származó nyereséghányad egész iparágra jellemző csökkenésére hivatkozva. A Shell részvényei Londonban 0,5 százalékot emelkedtek a nap végéig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK