Jó hangulat Budapesten - szárnyra kapott az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 710,49 pontos, 1,95 százalékos emelkedéssel, 37 155,21 ponton zárt szerdán.
K. Kiss Gergely, 2018. október 31. szerda, 18:19
Fotó: Napi.hu

A Mol 30 forinttal, 1,01 százalékkal 3006 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 300 forinttal, 3 százalékkal 10 300 forintra nőtt, forgalmuk 10,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 391 forintot ért, forgalma 398,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 2,90 százalékkal 5330 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3670,98 ponton zárt szerdán, ez 25,20 pontos, 0,69 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

A részvénypiac forgalma 18,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1 csatornán elmondta, hogy a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhetően emelkedett a BUX. A jó hangulat kedden indult az amerikai piacon, ez a távol-keleti kereskedésben is kitartott szerdán, továbbá a nyugat-európai piacok is 1,5-2 százalékos emelkedést produkáltak. Az Egyesült Államokban a várakozásokat felülmúló munkaerőpiaci adat jelent meg szerdán, így az amerikai tőzsdék is emelkedéssel nyitottak.

A szakember a magyar piacról elmondta, hogy főleg az OTP húzta az indexet, ugyanakkor a Richter árfolyama is feljebb került. A Mol is emelkedett a piacnyitás előtt közzétett a harmadik negyedéves gyorsjelentése után, két nap alatt közel 5 százalékkal erősödött a papír árfolyama.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek szintén azt emelte ki, hogy a kedvező nemzetközi hangulat tükröződött a magyar piacon. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével pluszban zártak, a legjobban az OTP teljesített. A hektikus hónap utolsó napját egy részvény rallyval búcsúztatták a piaci szereplők - fűzte hozzá.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK