Optimista a hangulat az ázsiai piacokon, így várhatóan a régiós piacon is emelkedés jöhet - mondta Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője. Megjegyezte, hogy az optimizmust erősíti az olasz belpolitikai válság enyhülése, de a jó hangulatot támogatja a dollár gyengülése is.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője is pozitív korrekcióra számít a nyitás után, mivel az amerikai részvényindexek masszív emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést, és alapvetően javult a nemzetközi befektetői hangulat is. Szerinte ugyanakkor az olasz fejleményeket továbbra is szoros figyelemmel kell követni, mivel a problémát továbbra sem sikerült megoldani, bár némileg közeledtek a felek álláspontjai.

QP | Quality Placement

A befektetők szerdán fellélegeztek, miután a legfrissebb hírek szerint Olaszország elkerülheti az előrehozott parlamenti választások kiírását. Az Öt Csillag Mozgalom és az Északi Liga nagy meglepetésre ugyanis bejelentette, hogy mégis megpróbál kormányt alakítani, és az államfő által vasárnap elutasított, az euroszkeptikus nézeteiről ismert Paolo Savona helyett mást javasol pénzügyminiszternek. A stabil politikai támogatottsággal bíró kormány megalakítása csökkentené a bizonytalanságokat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 46,81 pontos, 0,13 százalékos csökkenéssel, 34 837,13 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. A Mol árfolyama 42 forinttal, 1,65 százalékkal 2510 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,52 százalékkal 9700 forintra erősödött, forgalmuk 9,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 417 forintot ért, forgalma 269,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,67 százalékkal 5285 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4073,80 ponton zárt szerdán, ez 24,93 pontos, 0,62 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!