A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Felülteljesítő volt a budapesti tőzsde az európai és a tengerentúli piacokhoz képest is. A vártnál szigorúbb amerikai monetáris politika miatt és a kedvezőtlen európai statisztikák - rekordmagas lett az euróövezeti infláció - miatt romlott el a befektetői hangulat – közölte Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-vel.

Mindez kedvezett a magyar piacnak. Az OTP jól teljesített, bár a forgalma alacsony volt, mivel a szabadságok után a befektetők egy része nem tért még vissza a piacra. Egyedi hírek nem érkeztek, az olajár esése ugyanakkor okozhatta a Mol árának esését - jegyezte meg a szakértő.

  • A Mol 10 forinttal, 0,38 százalékkal 2600 forintra gyengült, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 280 forinttal, 1,66 százalékkal 17 190 forintra erősödött, forgalmuk 6,1 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,0 forinttal, 0,48 százalékkal 416 forintra esett, forgalma 59,9 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,17 százalékkal 8695 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4382,58 ponton zárt pénteken, ez 0,41 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!