A Mol 185 forinttal, 0,87 százalékkal 21 485 forintra erősödött, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,58 százalékkal 9565 forintra, új éves csúcsra emelkedett, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,63 százalékkal 473 forintra csökkent, forgalma 365,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 2 forinttal, 0,03 százalékkal 6899 forintra esett, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 17 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 csatornán a kereskedésről elmondta: szerda csendes napnak indult, de Janet Yellen, a Fed elnökének szavaira lendületet kaptak, és kifejezetten erős emelkedéssel zártak a tőzsdék a világ legtöbb piacán.

A német DAX-index körülbelül 1,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, és az amerikai tőzsdén is 0,6 százalékos pluszt lehet látni - mondta. Pleschinger Gyula hozzátette, a magyar tőzsde is jól teljesített, bár eredménye szerényebb, a BUX-index 0,34 százalékkal emelkedett. A nap vesztese a Magyar Telekom, a Mol és az OTP erősödött, a Richter pedig stagnált.

Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke szerdán további fokozatos kamatemeléseket és a masszív kötvényállomány leépítésének megkezdését ígérte a képviselőház pénzügyi bizottságában.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!