Ellentétes hatások közé szorult a japán tőzsde: több társaság jól teljesített, ám az egyik legnagyobb ottani cég, a Nippon Telegraph and Telephone Corp. távközlési óriás visszaesése lefékezte az indexek növekedését. A Nikkei emelkedését a Takeda Pharmaceutical Co. Ltd. 1,7 százalékos növekedése hajtotta, mivel a vállalat befektetői igen megörültek annak, hogy a szigetország legnagyobb gyógyszergyártójának diabétesz gyógyszerét beengedték az európai piacra. A Nikkei végül 0,19 százalékkal, 15 499,18 pontra nőtt, míg a TOPIX 0,14 százalékkal 1571,70 pontra.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!