Dax30

A szeptemberben hagyott rés visszatöltését követően a Dax index a 8660-as támasz alá süllyedt, majd a német börze az említett szint visszatesztelését követően továbbra is a 8660-as szint közelében billegett a keddi kereskedés első felében.

A továbbiakban a jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a korábbi sávtető- és az 50-napos mozgó által közrefogott, megerősített támasz-zóna felé vehetné az irányt a Dax; míg felfelé, a 21-napos mozgó fölé kapaszkodva nyílhatna meg a pozitív fordulat lehetősége a későbbiekben.

DAX30
Kép: Admiral Markets

GBPUSD

Az elmúlt időszak jelentős emelkedését követően negatív korrekcióval zárult a hét a GBPUSD számára, míg az éves csúcsáról leforduló kábel egyelőre úgy tűnik, a további irányt keresi.

Bár az amerikai költségvetési aggodalmak hatására gyengélkedő dollár a politikai kompromisszum hiányában rövid távon a GBPUSD kurzusára is rányomhatja a bélyegét, azonban az előttünk álló néhány nap folyamán több fontos brit makroadat mellett a Bank of England csütörtöki kamat-döntő ülése mutathat majd irányt a devizapár- és a font-spekulánsok számára.

A 21-napos mozgó alá süllyedve, majd az 1,6015-1,5980-as zónából lefelé mozdulva el, első körben az emelkedő csatorna alsó trendvonala jelenthet kiemelt támaszt a devizapárnak; míg a vevői fókusz középpontjában az 1,6160-as szint mellett az 1,6250-es ellenállás állhat majd.

GBPUSD
Kép: Admiral Markets

USDTRY (4-órás)

A Fed korábbi, a piacokon széles körben meglepetést okozó kamatdöntése után jelentős mélyrepülésbe kezdő devizapár számára a szeptember második fele a pozitív korrekció jegyében telt; majd az amerikai jegybank mennyiségi lazító programjával kapcsolatos befektetői találgatásokat az elmúlt hetekben a tengerentúli költségvetési aggodalmak vették át, így kurzus ismét dél felé vette az irányt.

Az 1,9990-es támasz törése után az USDTRY ismét a 21-napos mozgó alá süllyedt; így bár rövid távon lehet még tere a török líra erősödésének, azonban az amerikai költségvetési vita lehetséges megoldását követően ismét a QE-mérséklése kerülhetne a piaci fókusz középpontjába; így az olcsó források zsugorodása könnyen ismét gyengülő pályára állíthatná a lírát a későbbiek folyamán..

USDTRY (4-órás)
Kép: Admiral Markets

Dax30, GBPUSD, USDTRY - technikai elemzés 2013.10.08.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha devizapárokkal kereskedne vagy további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!