A tegnapi amerikai, valamint a ma reggeli ázsiai emelkedés nem volt elegendő ahhoz, hogy a mai napra az európai tőzsdéknek további lendületet adjon, a vezető indexek a tegnapi záróértékek környékén kezdték a kereskedést, és azóta sem mutatkozik érdemi elmozdulás ezekről a szintekről. Egyedül a görög tőzsde lóg ki a mezőnyből közel 2 százalékos emelkedésével.

Makroadatok ma nem lesznek, a piac figyelme az esti Fed kamatdöntésre és azt ezt követő sajtótájékoztatóra irányul. A befektetők abban bíznak, hogy az elmúlt hetek gyenge makroadatai láttán az amerikai jegybank újabb gazdaságélénkítő lépésekre szánja el magát.

A tegnapi piaci események alapján elmondható, hogy a kamatdöntést felfokozott befektetői várakozások előzik meg, emiatt benne van a levegőben egy esetleges gyors piaci kiábrándulás is, ami a befektetői légkört hamar megváltoztathatja.

Az egyes szektorok közül a pénzügy az egyik legjobb teljesítményt mutatja ma Európában, az ágazat szereplői közül a spanyol BBVA 1,4, a francia BNP Paribas 1,1, a brit Barclays pedig 1 százalékkal került feljebb.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!