Jó hír a Richtertől

A Richter és a Forest Laboratories a mai napon közzétette a cariprazine (RGH-188), egy új, fejlesztés alatt álló antipszichotikus készítmény fázis III vizsgálatának előzetes eredményeit I. típusú bipoláris betegségben szenvedő, akut mániás betegek esetében, melyek pozitívak lettek.
portfolio.hu, 2012. február 8. szerda, 08:30
Fotó: Napi.hu

Az elsődleges adatok azt mutatják, hogy a cariprazine-nal kezelt akut mániás betegek esetében a tünetek szignifikánsan javultak. Az adatok további elemzése a következő hetekben fog befejeződni. A cariprazine-t ezenfelül szkizofrénia és bipoláris depresszió indikációkban is vizsgálják, valamint major depresszióban kiegészítő terápiaként.

"Ahogy előrehaladtunk ennek a fontos vegyületnek a fejlesztésével, a pozitív fázis III eredmények további bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a cariprazine a bipoláris mániában szenvedő betegek számára új kezelési lehetőséget jelenthet." - nyilatkozta Dr. Marco Taglietti, a Forest Research Institute elnöke és kutatás-fejlesztési igazgatója.

A Richter kutatási igazgatója, Szombathelyi Zsolt a következőket mondta a vizsgálatokról: "A három egymást követő, pozitív eredménnyel zárult klinikai vizsgálat egyértelműen bizonyította, az alacsony dózistartományt is beleértve, a placébóhoz viszonyított statisztikailag szignifikáns tüneti javulást. A mai eredményekkel jelentős mérföldkövet tudunk magunk mögött egy ilyen ígéretes termék piaci bevezetése felé vezető hosszú úton."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK