A Mol többségi tulajdonában lévő horvát olajtáraság adózott eredménye 559 millió kunát tett ki (egy kuna hozzávetőleg 37 forint), a folytatódó tevékenységből származó adózott eredmény 1,02 milliárd kuna volt - 44 százalékkal több, mint 2009 első háromnegyed évében -, miközben a gázüzletágban 460 millió kuna hiány keletkezett. Csupán a harmadik negyedévben 799 millió kunát tett ki az adózott eredmény, ami 458 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A jó eredmények Áldott Zoltán szerint a szíriai és az észak-adriai termelés növekedésének tudhatók be. A társaság honlapja szerint a folytatólagos tevékenységből származó kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) 4,3 milliárd kuna volt az első kilenc hónapban, 48 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az üzemi eredmény 171 százalékkal 2,4 milliárd kunára emelkedett. Áldott Zoltán kitért arra is, hogy a vállalat vezetése folytatja költségcsökkentő és hatékonyságnövelő programját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!