Jó hírek a Renaulttól

Jelentősen, 11,7 százalékkal nőtt a Renault francia járműgyártó első negyedévi bevétele, miután megugrott az új modelljei iránti kereslet Európában.
MTI-Eco, 2016. április 22. péntek, 10:58
Fotó: Reuters

A Renault azt közölte, hogy a március végével zárult három hónapban a bevétele 10,5 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 9,39 milliárd euróról. Elemzők kisebb, 10,29 milliárd euró bevételre számítottak.

A cég világszerte 692 453 járművet értékesített, ami 7,3 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A Renault járműveinek 63 százaléka Európában talált gazdát. Ez az arány 2011 óta a legmagasabb és azt jelzi, hogy zsugorodik az értékesítése az egykor olyan fontos piacain, mint Oroszország és Brazília, az ottani gazdasági gondok miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK