Jó nap volt a magyar tőzsdén

Pénteken felülteljesített a magyar tőzsde a nemzetközi börzékhez képest. A Richter húzta a piacot.
MTI-Eco, 2016. január 8. péntek, 18:38

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,53 százalékos emelkedéssel, 23 956,19 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 0,2 százalékkal 13 950 forintra csökkent, 992,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 2,1 százalékos erősödést követően 5897 forinton zártak, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A változatlan kurzusú Magyar Telekom részvények 405 forintot értek, összesen 70,8 millió forintnyi papír fordult meg a parketten.

A Richter-papírokat 3,1 százalékos drágulást követően 5739 forinton fejezték be a napot, összesen 3,7 milliárd forint értékben kereskedtek a gyógyszercég részvényeivel.

Így látják az elemzők

Pénteken a tavalyi átlagnak megfelelő forgalomban, kiemelkedően teljesített a BUX a főbb nyugat-európai tőzsdékhez viszonyítva - mondta Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője.

A Richter 3,1 százalékos emelkedése vélekedése szerint annak köszönhető, hogy a befektetők átárazták a gyógyszeripari cég részvényeinek árfolyamát, így az elemző a következő időszakban is felülteljesítést vár a papírtól. Az OTP is erősödni tudott, aminek egyik okát abban látja, hogy a lengyel bankok mélyrepülése miatt a régiós bankpapírok közül a magyar pénzintézet papírjait veszik a befektetők.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az M1-en elmondta: a magyar tőzsde gyakorlatilag egész héten felülteljesített a nemzetközi piacokhoz képest. Pénteken a BUX pozitív eredménye elsősorban a Richter-papírok több mint 3 százalékos és az OTP-részvények mintegy 2 százalékos emelkedésének köszönhető.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK