A jen négyhavi mélypontra gyengült a dollárral szemben, a dél-koreai von pedig erősödött, miután Kínában kedvező gazdasági adatok láttak napvilágot, és így a kockázatvállalási kedv is megnőtt. Nem ment azonban jól a japán pénzügyi ágazatnak, a harmadik legnagyobb japán bank, a Mizuho Financial Group 5,9 százalékot zuhant, a Mitsubishi UFJ 2,6 százalékot esett. A Hyundai Motors 1,3 százalékot emelkedett szeptemberi forgalomnövekedéséről szóló bejelentése után. A Szingapúrban bejegyezett kínai hajógyártók részvényei is emelkedtek, miután újabb részletek derültek ki Kína tervezett görögországi infrastrukturális befektetéseiről. A tokiói Nikkei 225 a nap végén 0,3 százalékot esett, a többi jelentősebb tőzsdeindex azonban javult: a hongkongi Hang Seng 1,51 százalékkal, a dél koreai Kospi pedig 0,14 százalékkal; Kínában és Ausztráliában szünnap volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!