Jó napja volt az OTP-nek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,25 százalékos emelkedéssel, 33 828,86 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. február 17. péntek, 18:11
Fotó: Napi.hu

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője úgy vélte, hogy az OTP árfolyamának emelkedése nem annak a bejelentésnek köszönhető, hogy a pénzintézet idén újabb bankakvizícióra készül Romániában. Ez csupán egy "kis" akvizíció, valamivel egy százalék feletti piaci részesedéssel rendelkező bankot venne az OTP - írja az MTI.

A bankpapír inkább az előző napi esést korrigálta - mondta az elemző az M1 -en, hozzátéve, hogy szintén a csütörtöki árfolyammozgásokkal ellentétesen alakult a Richter és a Mol kurzusa is.

A Mol 1,3 százalékkal 20 730 forintra csökkent, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,3 százalékkal 9201 forintra erősödött, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,6 százalékkal 522 forintra esett, forgalma 838,5 millió forint volt.

A Richter-papírok kurzusa 0,6 százalékkal 6640 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK