Jó napja volt Budapestnek

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,9 százalékkal 40 116 pontra emelkedett hétfőn - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2017. november 6. hétfő, 18:09
Fotó: Shutterstock

A részvénypiac forgalma 14,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

A vezető részvények közül csak az OTP árfolyama csökkent, csaknem 1 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést - mondta Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en. A bankpapír az elmúlt hetekben új történelmi csúcsra emelkedett, onnan korrekció indult, ez tart most is, de a szakértő szerint az emelkedő trend nincs veszélyben.

Az OTP pénteken teszik közzé a harmadik negyedéves gyorsjelentését, a piac és az elemzők további, bár a korábbinál kisebb profitbővülésre számítanak. Sándor Dávid kiemelte: jól teljesített a Mol, az olajtársaság a pénteki, a vártnál rosszabb negyedéves gyorsjelentés utáni esést korrigálta hétfőn, az emelkedő olajár húzta a papír árfolyamát.

Szintén jól szerepelt a Magyar Telekom, amely szerdán teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. Várhatóan szintén szerdán jelent a Richter, a piac emelkedéssel készül a negyedéves jelentésre - mutatott rá a szakértő.

A Mol 1,8 százalékkal 3226 forintra erősödött, 3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 0,9 százalékkal 10 575 forintra csökkentek, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,7 százalékkal 477 forintra nőtt, forgalma 440,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,50 százalékkal 6842 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,8 milliárd forintot ért el.

(Így teljesítettek az európai börzék)

(Fotó: Shutterstock)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK