A csütörtöki kereskedés átlagos forgalom mellett nyugodtabb volt a szerdainál, az euró/forint kurzusa a nap folyamán 287,25 és 284,35 között mozgott, egy euróért délután öt óra körül 284,65 forintot adtak. A forint napközben nagyjából együtt mozgott a régió devizáival.


A csütörtöki viszonylagos nyugalom azonban törékeny lehet. Az elmúlt napok történéseivel azt elértük, hogy a befektetők fejében ott legyünk - mondta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője, aki szerint, ha valami baj lesz és elromlik a hangulat, a forinttól szabadulnak majd először a befektetők.


A frankhitelesek is örülhetnek, a svájci frank körül is lenyugodtak a kedélyek. Az alpesi deviza a szerdai árfolyamrekordok után csütörtök délután öt óra körülre 221 forintra erősödött vissza. A svájci frank az euróval szemben is gyengült, 1,2872 frankot adtak egy euróért.


A dollárt 223,50 forinton jegyezték 1,2736 dolláros euróárfolyam mellett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!