A szállodalánc első három negyedévi nyeresége így 2,52 milliárd forint volt, vagyis 18 százalékkal csökkent 2012 azonos időszakához képest. A Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön közölt konszolidált, a nemzetközi számviteli standard (IAS 34) alapján készült jelentés szerint a társaság összes bevétele január-szeptemberben 38,75 milliárd forint volt, ami 8 százalékkal magasabb a múlt év első kilenc hónapjához képest. A növekedéshez minden szegmens hozzájárult a gyorsjelentés szerint.

A kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) a tavalyi első három negyedévhez képest 24 százalékkal 7,6 milliárd forintra nőtt.

Az első kilenc hónapban a csoport működési eredménye 4 milliárd forintra javult a tavalyi első három negyedév során elért 2,7 milliárdról. A pénzügyi eredmény 2013 első három negyedévében 1,15 milliárd forint veszteség volt, szemben a tavalyi azonos időszaki 746 millió forint nyereséggel, elsősorban a nem realizált árfolyamváltozások miatt.

A csoport szállodáinak foglaltsága az idén január-szeptemberben 66,1 százalékos volt, szemben a 2012 azonos időszakában elért 64 százalékkal.

A magyarországi hotelek bevétele 21,6 milliárd forint volt, ami 10 százalékos javulást jelent, mivel a szállodák foglaltsága 61,5-ről 63,7 százalékra nőtt, és az átlagár is jelentősen javult. A működési nyereség az első kilenc hónapban 450 millió forintról 1379 millió forintra emelkedett.

A Danubius részvényeit a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzik. A papír a csütörtöki kereskedést 1,06 százalékos erősödéssel, 4750 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 4790, a legalacsonyabb 2760 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!