Jobb eredmény a gyógyszermamuttól

A világ egyik legnagyobb gyógyszercége, a Pfizer a vártnál valamivel jobb negyedévet zárt.
NAPI Online, 2006. április 19. szerda, 16:13
Fotó:

A társaság a március végén zárult negyedévben 4,1 milliárd dolláros, 56 centes részvényenkénti eredményt produkált, ami jobb az elemzői várakozásoknál. A Thomson First Call prognosztái 53 centes részvényenkénti vártak, a tavalyi 4 centes eredmény után. Az első negyedéves 12,66 milliárd dolláros árbevétel ugyanakkor elmarad a bázisidőszakban feljegyzett 13,1 milliárd dollártól és a 12,94 milliárd dolláros előrejelzéstől is.

A vártnál jobb eredmény azonban nem győzte meg a befektetőket, a cég árfolyama ugyanis a mai piacnyitás után a negatív irányba indult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK