A Napi Gazdaság cikke

A cég ennek keretein belül, a PSZÁF jóváhagyásával 12 hónap alatt 10 milliárd forintnyi értékben hajthat végre emissziót. Az első sorozat meghirdetésére és egyben a konkrét részletek ismertetésére szeptember utolsó napjaiban kerül sor. Mint Kassai Ákos vezérigazgató a Napinak korábban leszögezte, a kötvényprogram jól illeszkedik az RFV finanszírozási struktúrájának projektalapúról vállalatira való átállásába, a befolyó pénz a gyergyószentmiklósi beruházás második körének, illetve a szeptember elején elnyert zilahi és marosvásárhelyi projektek finanszírozását szolgálja majd. A vezérigazgató korábbi közlése szerint a jegyzés során a társaság az intézményi szereplők mellett a magánbefektetők érdeklődésére is számít.


A közgyűlésen kiterjesztették a vezetői részvényopciós program keretében a résztvevők által megvásárolható részvények mennyiségét is. A korábbi, az alaptőke 3,7 százalékában (88 800 darab részvényben) meghatározott felső korlát a pénteki döntés értelmében 5 százalékra, azaz 120 ezer darab törzsrészvényre módosult. Új elemként az is bekerült a programba, hogy a társaság a program egyes feltételeitől a kiemelkedő szerepet betöltő vezetők esetében eltérhet. A részvényopciós konstrukció kiterjesztésével kapcsolatban a közgyűlés jóváhagyta további 24 ezer saját részvény másfél éves határidőn belüli visszterhes megszerzését is. Döntés született továbbá arról is, hogy az RFV projektjeinek minőségbiztosítása érdekében létrehoz egy kulcsanyagraktárat, így a beruházások kivitelezésekor a társaság által használt kivitelezők a jelentősebb beruházási tételeket az RFV-től szerzik be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!