A forint az év vége felé az euróval szemben a 275-285 forint körül stabilizálódhat. Amennyiben a nemzetközi részvénypiaci hangulat pozitív marad az év hátralevő részében, úgy a forint az említett sáv erős oldalán tartózkodhat. A svájci frankkal kapcsolatban az Equilor már óvatosabb előrejelzést tud csak adni, mivel az árfolyammozgásra nagy mértékben fog hatni a Svájci Nemzeti Bank (SNB) döntése egy esetleges devizapiaci intervencióról. Egyelőre úgy tűnik, hogy határozottabb beavatkozástól tartózkodik az SNB, így nem várható, hogy a 200 forintos szint alá nézzen vissza a jegyzés. Óvatosabb intervenciók azonban elképzelhetőek, ezért az Equilor 1,30-1,35-ös euró-frank árfolyammal számol az év végére, ami a keresztárfolyamokon keresztül 210 forint körüli frank-forint árfolyamot jelenthet. Ugyanakkor az Equilor elképzelhetőnek tartja, hogy a következő években a frank ára visszacsökken a 200 forintos szint alá a budapesti devizapiacon, ami jelentős megkönnyebbülést hozhatna a frankhitelesek számára, és ezáltal az egész gazdaságot dinamizálni tudná. A BUX index a harmadik negyedévet sávozással töltötte követve a nemzetközi részvénypiaci hangulat hullámzásait - olvasható az elemzésben. A BUX index harmadik negyedévben tapasztalt sávos mozgásából a sávkitörés irányát a nemzetközi mozgások határozhatják meg. Itt jelentős elmozdulásra a novemberi amerikai szenátusi választásokig az Equilor nem számít, azt követően viszont felfelé történő elmozdulás esélye a nagyobb, mivel több fontos technikai szintet is már áttörtek a mutatók, igaz a harmadik negyedév utolsó napjaiban itt egy elbizonytalanodás látszott kibontakozni. Ugyanakkor az amerikai vállalatok rekord mértékű készpénzállományának egy része is a tőkepiacra vándorolhat, ezek a folyamatok pedig egy eső környezetben is támaszt nyújthatnak a hazai piac számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!