Ben Bernanke beszéde nyitotta a múlt heti jegybankári konferenciát, mely során az amerikai jegybankelnök kilátásba helyezett egy következő eszközvásárlási programot, amennyiben a gazdaság állapota azt megkívánja. Alig fejeződött be a pénteken kezdődött Jackson Hole-i konferencia a befektetőknek már újabb adatokra kell figyelniük. Hétfőn reggel hozták nyilvnosságra az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexét, mely nagyobb mértékben zsugorodott, mint ahogy azt az elemzők várták. A gyenge mutató azon véleményeket erősítheti, melyek szerint a harmadik negyedévben recesszíóba kerülhet a térség gazdasága. Az eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet az előzetes 45,3 pontos értékről, 45,1 pontra módosították. Az index így 13 hónapja a zsugorodást jelentő 50 pontos érték alatt tartózkodik.

A nyugat-európai hangulatot még mindig Ben Bernanke múlt pénteki beszéde fűti, a gyenge makroadatra nem sok figyelmet fordítottak a befektetők. A legerősebb index a FTSEMIB, mely 1 százalékkal erősödik, a DAX 0,4 százalékkal került feljebb, míg a görög és spanyol benchmarkok kilógnak a sorból. Előbbi minimális mértékben esik, míg utóbbi 0,4 százalékkal került lejjebb.

A Campari bejelentése szerint a társaság 414,8 millió dollárért felvásárolta a jamaicai Lascelles deMercado & Co.-t. Az üzlettel az olasz italgyártónak az a célja, hogy felgyorsítsa a tengerentúli terjeszkedését. A Campari a déleőtti kereskedésben eddig 5,7 százalékos emelkedést könyvelhet el.

A Volkswagen megcáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a társaság csökkentené a termelését. A clg szóvivőjének elmondása szerint a vállalat továbbra is nyereségesen működik, azonban bizonyos térségekben nehéz helyzettel néz szembe. A német autógyártó 1,1 százalékos mínuszban tartózkodik a reggeli órákban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!