Amíg az ÁKK a szokásos 45 milliárd összegben hirdetett meg egy éves diszkontkincstárjegyeket, addig az érdeklődök valamivel több, mint 125 milliárd értékben nyújtottak be ajánlatokat. Bár ez valamivel kevesebb, mint a legutóbbi aukción benyújtott 190 milliárdos ajánlat, így is közel 60 milliárd forint értékben fogadták el az ajánlatokat (legutóbb 65 milliárdnyit fogadtak el). Az aukción kialakult 6,01 százalékos hozam viszont elmaradt a legutóbbitól, amikor 6,32 százalékos hozam mellett értékesítették a diszkontkincstárjegyeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!