Az ING kivette a befektetéseit az ABN Amróból és eladta a cégben lévő részesedését, ezzel 47 százalékkal növelte a harmadik negyedéves nyereségét az előző év azonos időszakához képest. A legnagyobb holland biztosítótársaság nettó nyeresége 2,31 milliárd euróra, azaz részvényenként 1,08 euróra nőtt a tavalyi év azonos időszakában regisztrált részvényenként 73 centről, azaz összesen 1,57 milliárd euróról, ezzel felülmúlta az elemzők 2,23 milliárd eurós profitbecslését is. Az ABN Amro részesedés eladásából befolyó nyereségtől eltekintve az ING profitja 8,6 százalékkal csökkent az előző év tárgyidőszakához képest, amit a vezetőség a pénzpiaci rumli hatásának, illetve az ingatlan- és kockázati-tőkebefektetések újraértékelésének tulajdonít. Az ING mintegy 4 milliárd dollárt költött el Törökországban és Latin-Amerikában különféle pénzintézetek felvásárlására, hogy ezzel növelje külföldi jelenlétét. Az ING részvényeinek árfolyama 1,5 százalékot estek a frankfurti tőzsdén a bejelentést követően.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!