Az ausztrál bank kamatdöntése - mely szerint továbbra is szinten tartja a kamatrátát - a bankpapírok mozgása határozta meg kedden az ázsiai piacot. A Shanghai Composite Index fordult először negatívból pozitívba, ezután a jó hangulat átragadt a többi ázsiai részvénypiacra is. A legnagyobb emelkedést így is a sanghaji börze érte el, plusz 1,8 százalékos teljesítményével. A Nikkei már mínusz egy százalékon is volt (amely hét hónapja legalacsonyabb értéke), de sikerült pozitívba váltania és 9338 ponton, 0,5 százalékos többlettel zárnia. A dél-koreai Kospi is hullámzott, végül a sanghai börze húzóereje Szöulba is elért és a nap végére 0,3 százalékos pluszba rántotta azt. A hongkongi tőzsde is pozitív tartományban zárta a napot, bár itt is eséssel kezdtek a vezető papírok. A bankpapírok erősödésének hatására indult felfelé a piac, a Bank of China 1 százalékkal drágult. A kínai alumínium-óriás, az Aluminium Corp. of China részvényei is drasztikusan felértékelődtek, miután a társaság bejelentette, hogy kitolja a határidejét a tervezett jüanban denominált kötvénykibocsátásnak. A Hang Seng Index 0,5 százalékos erősödéssel 19,932 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!