Jól hasított a Bayer

A várakozáson felül, 41 százalékkal nőtt a német vegy- és gyógyszeripari óriás Bayer nyeresége a második negyedévben.
MTI-Eco, 2011. július 28. csütörtök, 08:48
Fotó:

A társaság 747 millió euró nettó eredményt ért el az áprilistól júniusig terjedő időszakban, miközben az értékesítési bevétel 5,4 százalékkal 9,25 milliárd euróra emelkedett. Elemzők 736 millió eurós nettó nyereségre és 9,51 milliárd eurós árbevételre számítottak.

A Bayer csütörtökön megerősítette áprilisi eredményelőrejelzését. Ennek értelmében az árbevétele 5-7 százalékkal nőhet az idei évben, míg a kamatterhek, adózás és amortizáció előtti nyereség (EBITDA) 7,5 milliárd euró fölé emelkedhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK