Jól idult a nap Európában

A vezető nyugat-európai tőzsdék a szerdai zárószintjük felett mozognak.
Napi.hu, 2014. szeptember 25. csütörtök, 10:54
Fotó: Reuters

A vezető indexek többségében emelkednek. A londoni börze a délelőtti kereskedésben vesztett valamennyit a kezdeti lendületéből, 11 óra előtt pár perccel 0,1 százalékkal járt az előző napi záróértéke felett. A DAX 0,5, a CAC-40 0,3 százalékkal emelkedett, míg a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal erősödött. A periférián is jó volt a hangulat, a milánói FTSE MIB 0,4, a madridi IBEX-35 0,7 százalékos nyereségben állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tever kneif, 2014.09.25 16:23

Kiderült, mennyi pénz jár vissza a devizahiteleseknek
2014. szeptember 25., csütörtök 15:41 Papp Zsolt

Velemeny:

Ujabb gazdasagi IMPULZ US varhato.
Ugyanakkor a forint erösödhet, a tözsde is profitalhat belöle! Uj penz kerülhet befektetesre !

EMELKEDNI fog a lakossag belsö fogyasztasa, erösödni fog a belsö termeles a KKV-k elönyere.

Az MNB becslése szerint a 942 milliárd forintos csomag a 2015-ös lakossági fogyasztást 0,9 százalékkal növelheti, ennek révén a gazdasági növekedés plusz 0,2-0,3 százalékos impulzust kaphat. A még élő szerződések esetében a lakosság tőketartozása csökken - így a törlesztőrészletek is mérséklődnek, vagyis az elkölthető jövedelem mintegy 120 milliárd forinttal növekszik ezen háztartásoknál is - ráadásul az a többletfogyasztás tartósan megmaradhat, s nem csak egyszeri impulzusként jelentkezhet.

Ugyanakkor nem csak a visszafizetés növelheti a lakossági fogyasztási kedvet, hanem a hitelek törlesztőrészleteinek csökkenése, ami 120 milliárd forintra becsülhető a teljes 942 milliárd forintos csomagból - olvasható a jelentésben. Az MNB becslése szerint a már lezárt szerződésekből a lakosságnak 105 milliárd forintos egyszeri többletjövedelme keletkezhet - ami a GDP 0,3 százalékára rúgó összeg.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html