Jól indulhat a hét Budapesten

Pluszos nyitást és kisebb emelkedést várnak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a megkérdezett elemzők.
MTI-Eco, 2012. július 16. hétfő, 08:50
Fotó: Napi.hu

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. elemzője kisebb emelkedésre számít a hétfői kereskedés során. Az elemző szerint ezt egyrészt a jó pénteki tengerentúli zárás segítheti, az amerikai piacok nagyot emelkedtek pénteken. Rácz Balázs hozzátette, hogy a hétfő reggeli órákban nincs olyan fejlemény, ami gátolhatná az emelkedést, így optimistán kezdhetik a napot a piacok.

Szintén optimista nyitást valószínűsít Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. kereskedelmi igazgató-helyettese. A szakember szerint a jó hangulat kitarthat egész nap, alacsony forgalom mellett emelkedhetnek az árfolyamok. Német Sándor azt mondta, mozgathatja majd a hazai árakat az IMF-tárgyalások keddi megkezdése, de ez előtt inkább kivárnak a piacok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK