Jól indulhat a nap Budapesten

Nyitásban emelkedést várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők.
MTI-Eco, 2012. március 13. kedd, 08:49
Fotó: Napi.hu

Csáky Attila, az UniCredit Bank Zrt. kereskedési igazgatója a nemzetközi hangulat alapján nyitásban emelkedést vár. Az Európai Unió pénzügyminiszterei döntenek kedden a Magyarországnak szánt kohéziós alapok egy részének felfüggesztéséről, de ezt a piac vélhetően már beárazta - mondta a szakértő. Az irányt végül az amerikai nyitás adhatja meg, addig akár ki is tarthat az emelkedő hangulat.

Szakértők szerint a nemzetközi derűlátást az táplálja, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek hétfő este végleg áldásukat adták a második görög mentőprogramra. Kedden az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ülést tart, de a piac nem vár irányváltozást, újabb mennyiségi enyhítésre nem számít, de arra igen, hogy az amerikai tartalékbankrendszer is megerősíti az utóbbi idők jó makrogazdasági adatai keltette bizakodást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK