Jól kezdett Európa

Az arany árának további emelkedése nagyon jó hatással volt a bányászcégek részvénypiaci teljesítményére és az ázsiai piacok erősödése is segítette a pozitív hangulat kialakulását.
NAPI, 2010. szeptember 17. péntek, 09:35
Fotó:

A bányavállalatok papírjai tejesítettek legjobban, a Kazakhmys és a Xstrata is 2 százalékot emelkedett a nyitást követően.

A nap legnagyobb nyertese eddig a Crucell holland gyógyszercég, melynek papírjai több, mint 55 százalékkal érnek többet, mint a csütörtöki záráskor - köszönhetően azoknak a híreknek, melyek szerint előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a Johnson & Johnson felvásárolja a céget - írta a Marketwatch.

A nagyobb európai indexek közül a CAC 40 teljesít eddig a legjobban, 1,1 százalékkal növekedett.

Az FTSE 100 és a DAX 30 sem teljesít rosszul sem teljesít rosszul, 0,9 százalékos növekedést könyvelhettek el a kereskedés első perceiben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK