Németország legnagyobb gyógyszergyártója hírt adott a harmadik negyedévi nyereségéről, amely háromszorosa lett az előző év azonos időszakában mértnek. A Bayer profitja 1,18 milliárd euró lett a negyedév során, melyhez hozzájárult a német adótörvények változása miatt a cégnek juttatott 911 millió eurós adókedvezmény is. A Bayer által tavaly felvásárolt Schering fogamzásgátló-tablettái, illetve a bioüzemanyag alapanyagául szolgáló gabona iránti megnövekedett kereslet tükrében a cég felfelé módosította az éves bevétel növekedésről szóló előrejelzését a korábbi 5 százalékról 6 százalékra, azaz immár 32 milliárd euróról szól a prognózis. A nyereség növekedéséhez részben a műanyaggyártó egység termékeinek áremelkedése is hozzájárult. A Bayer bejelentése szerint a hatékonyabb működés érdekében azonban szükségessé vált mintegy 1500 ember elbocsátása az egységből. A Bayer részvényei negatív irányba mozdultak el a keddi kereskedési napon; az árfolyam kora délután 0,2 százalékos mínuszban volt a frankfurti tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!