Jól reagált a Nikkei az amerikai inflációra

A vártnál jobb amerikai maginflációs adat hatására 2 százalékkal erősödött ma a Nikkei tőzsdeindex. A tokioi tőzsdén elsősorban az exportáló cégek papírjainak jegyzése emelkedett, az inflációs adattal kapcsolatban ugyanis mérséklődtek az agresszív kamatemeléssel kapcsolatos várakozások.
Böröcz Petra, 2005. május 19. csütörtök, 08:19
Fotó:

Az olajárak esése nyugtatólag hatott a piacra az energiaárak és a költekezési hajlandóság megítélését illetően. A Nikkei így 2,09 százalékkal, azaz 226,77 ponttal emelkedett 11 062,18 pontig, a bővebb TOPIX index pedig 1,82 százalékkal erősödött 1 129,41 ponttig.
Az olyan exportra teremelő társaságok mellett, mint a Sony Corp., erősödtek az autóipari cégek papírjai is: a Toyota Motor Corp. részvényének jegyzése 1,6, a Nissan Motor Co. ázsiója pedig 2,7 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK