Jól sikerült a főszezon a Danubiusnál

A gyengébb első félévet erős főszezon, tehát harmadik negyedév követte a Danubius csoportnál, így a társaság szeptember végére euróban mérve ledolgozta előző évihez mért lemaradását árbevétel szintjén, igaz, EBITDA szinten nem.
Deák Bálint, 2010. november 15. hétfő, 18:40
Fotó:

Szeptember végéig a csoport így összesen 33,2 milliárd forint árbevételt ért el, ami 3 százalékos elmaradás az egy évvel korábbihoz képest, az EBITDA 15 százalékkal lett alacsonyabb, 4,8 milliárd forint. Az adózás előtti eredmény 3,1 milliárd forintra nőtt 2,4 milliárdról, a növekedés jórészt a pénzügyi eredmény közel 450 millió forintos növekedéséből adódik. A jelentés szerint egyébként a csoport saját tőkéje a negyedév végén már elérte a 89 milliárd forintot, ami meghaladná a részvényenként 10 ezer forintos értéket, a közel 30 milliárdos növekedés okára azonban nem tér ki a jelentés. A mérleg szerkezetéből inkább arra lehet következtetni, hogy inkább sajtóhiba történhetett a jelentés készültekor, semmint valamilyen rendkívüli esemény a társaság gazdálkodásában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK