Jól sikerült a keddi állampapír-aukció

Magas túljegyzésre a meghirdetett összeg felett értékesített hozamcsökkenéssel, de a másodpiaci hozam felett 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.
MTI, 2013. március 12. kedd, 12:16
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintért vitt aukcióra kedden 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, amit az előző három aukciónál kisebb, de így is bő két és félszeres jegyzési érdeklődés fogadott. Az elsődleges forgalmazók 129,029 milliárd forint ajánlatot tettek a D130619 jelű, 2013. június 19-én lejáró 3 hónapos diszkont kincstárjegyre. Az előző három aukciót nagyjából háromszoros túljegyzés jellemezte.

Az ÁKK a meghirdetett összeg felett 10 milliárd forinttal fogadott el ajánlatot, és 60 milliárd forintért értékesítette a papírt az előző aukción kialakultnál alacsonyabb hozammal. A 4,88 százalékos aukciós hozam 5 bázisponttal marad el az előző aukció 4,93 százalékától, de 5 bázisponttal haladja meg a 3 hónapos diszkont kincstárjegyre hétfőn a másodpiacon kialakult 4,83 százalékos referencia hozamot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.03.12 12:27

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html