Jól tartja magát a forint

Hétfőn tovább folytatódott az euró gyengülése a dollárral szemben.
Deák Bálint, 2012. július 23. hétfő, 16:13
Fotó: Napi.hu

Pénteken még 1,2250-ről 1,2150-ig esett a kurzus, míg hétfőn reggelre már 1,2087 alatt is járt az árfolyam. Az 1,2087-es szint azért nevezetes, mert az EUR/USD létezése óta ez a szint a kialakult átlagárfolyam, így ennek lélektani jelentősége van, hogy az árfolyam a történelmi átlag alá esett - hívta fel a figyelmet Karsai Péter, a Commerzbank devizakereskedője. Az euró gynegülésének oka, hogy a múlt héten, tartományi szinteken akadtak problémák az EU-ban. Először Mario Monti, olasz miniszterelnök jelezte, hogy Szicília kerülhet gondba, majd pénteken Spanyolországban derült ki, hogy Valenciai tartomány pénzügyi segélyért folyamodott a spanyol kormányhoz. Ezt fejelte meg, hogy most már egyre többen biztosnak veszik a görögök kilépését az eurózónából.

Mindez meglátszott a forint árfolyamán is. A magyar fizetőeszköz ugyanis 288-ig gynegült az eruóval szemben. Ez ugyanakkot az euró gyengeségét látva nem drámai szint, és a szakértők szerint pánikra nincs is ok, maximum 292-ig gyengülhet a magyar fizetőeszköz. A dollárral szemben a forint árfolyama 238-ig gyengült, míg a svájci frank újra a 240 forintot közelítette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK