A bizonytalanság növekedésével a régiós devizák egyöntetűen nyomás alá kerültek.

A hangulat romlását jelzi, hogy a görög CDS immár az 1000 bázispontot közelíti; az európai adósságválság továbbra is foglalkoztatja a befektetőket.

Az euró délelőtt még erősödött, később azonban ismét gyengült a dollárral szemben; délután négy óra körül egy euróért 1,2320 dollárt kértek a devizapiacon.

Az euró jegyzése délután 283,70, a dolláré 230,35, a svájci franké pedig 208,95 forint körül állt. A frank folytatta erősödését, nap közben 210 forintot is ért.

Amennyiben a negatív hangulat kitart, akkor folytatódhat a gyengülés, így az euró akár 290 forintig is drágulhat - mondta el a Napinak Földi Balázs, a Commerzbank deviza- és állampapír-piaci üzletágának vezetője.

Ez ugyan várhatóan nem egyszerre következik be, de ha nem jön valamilyen pozitív fordulat, akkor a magyar deviza viszonylag gyorsan eljuthat eddig - tette hozzá.

Fölfelé korrigáltak a hozamok

Minden lejárat esetében emelkedtek a referenciahozamok az állampapírok másodpiacán csütörtökön.

A rövid oldalon 5-10 bázisponttal nőttek a benchmarkok, így éven belül 5,32 és 5,35 között szóródnak. A hosszú oldalon 7-10 bázispontos hozamemelkedést regisztrált az ÁKK, így éven túl 7,02 és 7,67 százalék között alakul a referenciaátlag.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!