Az Egis által tegnap este kiadott közlemény kiemeli, hogy a Servier november 12-én lezárult nyilvános vételi ajánlata sikeres volt. A társaság ennélfogva élni kíván a kiszorítással, amit egyébként a vételi ajánlat megtételekor is jelzett.

A kisrészvényeseknek így kötelezően át kell transzferálni papírjaikat egy, a lebonyolító által a KELER-nél vezetett számlára, ezt november 18-29 között tehetik meg, beleértve ezt a két napot is.

A Servier ezekért a részvényekért is megadja a 28 000 forintot - ami persze nem meglepő, hiszen a tőkepiaci törvény alapján a kiszorításnál legalább a rendes vételi ajánlatban szereplő árat kell megadni. A részvények ellenértékét december 6-ig fizeti ki a Servier.

A kifizetést teljesítő hitelintézet költségeit a Servier, az átutalást fogadó hitelintézet, vagy befektetési szolgáltató költségeit pedig a részvényes fizeti.

Azokat a részvényeket, melyek a fent megnevezett időszak alatt nem kerülnek transzferálásra, az Egis érvényteleníti, és helyettük új részvényeket bocsát ki és ad át a Servier részére. Ezen papírok ellenértékének megfizetéséről külön közleményt tesznek majd közzé.

A BÉT tőzsdei bevezetésről és forgalomban tartásról szóló szabályzata értelmében a vételi jog gyakorlása az Egis részvényeinek a tőzsdéről való automatikus kivezetését eredményezi. A kivezetés a kiszorítási eljárás során át nem adott részvények érvénytelenítését követően fejeződik be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!