A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) legfeljebb hozzávetőlegesen 900 millió euró (267 milliárd forint) értékben, 2019-ben lejáró, Richter-részvényekre, vagy a részvények értéke alapján meghatározott készpénzre átcserélhető új kötvényeket bocsát ki - közölte a Richter Gedeon Nyrt. szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A kibocsátásból származó bevétel a 833 millió euró értékű, 4,4 százalékos kamatozású, 2014-ben lejáró, az MNV által kibocsátott, Richter Gedeon részvényekre átcserélhető kötvények visszavásárlását finanszírozza, a kibocsátással egyidejűleg történő készpénzes ajánlattételi és jóváhagyási felhívás szerint.

A kötvényeket 30-35 százalék közötti átváltási prémiummal értékesítik, árazásuk szerdán lesz. Az új kötvények várhatóan 3,375-3,875 százalék közötti éves kamatszelvénnyel rendelkeznek majd, és félévente fizetnek kamatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!