A vezető európai tőzsdemutatók gyengülése mögött főként az eurózóna beszerzési menedzserindexének (PMI) csökkenése állt. Frankfurtban a Deutsche Post vezette az esést, miután a kormány részvények piacra dobásával csökkentené a cégben lévő állami tulajdon arányát. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Merrill Lynch lerontotta az Infineon chipgyártó középtávú minősítését. A CAC-40-et a UBS Warburg által leminősített bankok mellett a France Télécom húzta le, miután a Morgan Stanley levette a cég papírjait a legjobb európai távközlési vállalatokat tartalmazó toplistájáról. Londonban a technológiai részvények jelentős támaszt adtak a Footsie-nak, ám ezek a főként a Vodafone és a Commerzbank által leminősített HSBC okozta esést csak tompítani tudták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!