A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint a nyugat-európai és amerikai piacok pozitív nullán, a mindenkori csúcsok közelében állnak, a befektetők a görög fejleményeket várják.

Görögország a folyamatban lévő mentőcsomag hitelmegállapodásainak meghosszabbítását kéri csütörtökön, ám az Európai Bizottság euróért felelős alelnöke, Valdis Dombrovskis szerdán azt közölte, szeretné papíron leírva látni, hogy pontosan mit is szeretne kérni a görög kormány, addig nem tud érdemben hozzászólni ehhez a kérdéshez.

A magyar piacon a forgalom átlagos volt, a Richter és a Mol esetében picit élénkebb az elmúlt időszakban megszokottnál. Az üzletkötő szerint mindkét papír árfolyamára kedvezően hathatott Vlagyimir Putyin keddi, budapesti látogatásán tett nyilatkozata.

A Richter a 200 napos mozgóátlag fölött zárt, főleg a zárószakaszban erősödött. Sőre Balázs úgy vélekedett, van esély arra, hogy a gyógyszerpapír ára elinduljon felfelé, ha jön egy megerősítés, akár 4200-4300 forint is lehet. A Mol is a 200 napos mozgó átlaggal küzd, de egyelőre nem tudta átvinni. Putyin nyilatkozata segíthette a Molt is, de esetében az INA-val kapcsolatos és egyedi hírek fontosabbak - mutatott rá az üzletkötő.

A Mol 0,4 százalékkal 11 750 forintra esett 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP 0,3 százalékkal 4305 forintra drágult, a részvények forgalma 4,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,5 százalékos mínusszal 372 forinton zárt 64,6 millió forintos forgalom után. A Richter 4,4 százalékos rallyt követően 3945 forinton zárta a napot, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!