Jót tettek a jelentések Amerikának

Az amerikai indexek 1 százalék körüli emelkedéssel zárták a keddi kereskedést, leginkább a vártnál jobb negyedéves eredmények húzták fel az érintett cégek részvényárfolyamait.
Leszák Tamás, 2009. augusztus 19. szerda, 08:13

A vezető amerikai indexek közül az előző két nap 250 pontos vesztesége után a Dow Jones 0,9 százalékkal, 9217,94 pontra, az S&P 500 1,01 százalékos emelkedés után 989,67 pontra emelkedett, a Nasdaq pedig 1,3 százalékkal előző napi záró értéke felett, 1955,92 ponton fejezte be a keddi kereskedést.

A vártnál jobb negyedéves gyorsjelentések, illetve a pénzügyi szektor American Express vezette emelkedése volt jó hatással a piacokra. A Home Depot lakberendezési kiskereskedőlánc 3,1 százalékot emelkedett, a Target diszkontlánc részvényei pedig 7,6 százalékkal hétfői záró áruk felett forogtak, mindkét esetben a vártnál kisebb negyedéves profitesés bejelentését követően. Az American Express 4,3 százalékot emelkedett kedden, miután a Keefe Bruyette a piaci átlagnál jobban teljesítőre javította minősítését mondván: a hitelveszteségek legrosszabbján már túl lehet a társaság. A veszteséget jelentő Agilent Technologies eredményei is az elemzői várakozások felett alakultak, papírjai 7,9 százalékkal magasabb árfolyamon forogtak kedden.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK