Az európai tőzsdék 5 százalékot eshetnek 2010 végére a kormányok azon lépései miatt, amely során kivonják majd a gazdaságösztönző intézkedéseket - írja a Bloomberg.

Az MSCI Europe Index 1200 pontra kúszhat föl jövőre a részvények március óta tartó rallyijának következtében, majd 1030 pontra eshet vissza a Morgan Stanley elemzői szerint.

Az MSCI Europe Index 1085 ponton zárt pénteken. A mutató 50 százalékkal nőtt március óta, mivel úgy tűnik, hogy a rekord alacsony szinten tartott alapkamatok és a több mint 1200 milliárdos kormányzati költések segítenek kihúzni a globális gazdaságot a recesszióból.

Az elemzők szerint nagyon veszélyes lesz a gazdaságra és a piacokra nézve az az időszak, amikor a gazdaságösztönző indézkedéseket elkezdik kivonni.

Az MSCI Europe Index 950 pontra csökkenhet jövőre, mivel a jegybankok belekezdenek a kamatok emelésébe - véli a Morgan Stanley. A bank egy másik jelentése szerint a brit Footsie index 5000 pontra csökkenhet jövő év végére. Pénteken 5246 ponton zárt az index.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!