A nyitásbeli emelkedés leginkább a nyersanyagcégeknek volt köszönhető, míg az energiaszektorban csökkentek az árfolyamok.

Kedvező hír volt a nyitás előtt a lakáspiaci adat, amely szerint a megkezdett lakásépítések száma 5,9 százalékkal lett kevesebb az év második hónapjában az Egyesült Államokban, évesítve 575 ezer lakásegyenérték kivitelezése indult meg. Az elemzők 570 ezret vártak a Reuters szerint.

A nap legfontosabb eseménye az amerikai tőzsdei befektetők számára a Fed magyar idő szerint este negyed kilenckor várható kamatdöntése lesz. Ezen ugyan változást nem várnak az elemzők, azonban a jegybanki kommentekre ezúttal is érdemes lesz figyelni.

Az első szakasz után a Dow Jones ipari átlaga minimálisan, nem egészen 0,1 százalékkal, a Nasdaq 0,1, az S&P 500 index pedig 0,2 százalékkal áll előző napi zárószintje fölött.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!