Kamatspekulációk a forintpiacon

Ismét megindultak a kamatspekulációk a bankközi forintpiacon. A külföldi befektetők megjelentek a hosszabb lejáratokon is, az egyhetes és az egy hónapos időtávra igencsak megélénkült a forgalom. A devizapiacon nem történt számottevő változás.
NAPI Online, 2003. február 20. csütörtök, 17:58
Fotó:

Piaci pletykák szerint a monetáris tanács hétfői ülésén ismét szóba kerül majd a jegybanki alapkamat és a repokamat közötti - jelenleg 3 százalékos - folyosó szűkítése. A legtöbben arra számítanak, hogy az MNB egy százalékponttal, 4,50 százalékra emeli az overnight kamatszintet. Arról is hallani lehetett, hogy a mostani érték kétszeresére, 200 milliárd forintra emelik a kéthetes jegybanki betét limitjét.

A devizapiacon egyedül a dollár nemzetközi piacokon bekövetkező gyengülése hozott némi színt a kereskedésbe. Az amerikai deviza közel 2 forinttal lett olcsóbb, a nap végén 227,80/228,00 forinton állt a kurzus. A forint jegyzése viszont stagnált, a 10,79 százalékos záróérték mindössze 0,02 százalékpontos gyengülést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK