Az euró 248,05/25 forinton nyitott nyitott ma a bankközin, de háromnegyed 10 tájban már 247,60/75-ön állt, a dollár egysége 191 forint körül forgott. A forint erősödése a régiós devizák, elsősorban a lengyel zloty emelkedésével magyarázható - vélekedett az ING Bank üzletkötője. Kolba Miklós hozzátette: a forgalom igen halvány, s a nap során sem várható számottevő élénkülés. A lengyel jegybank a várakozások szerint ma 50 bázisponttal 6,00 százalékra csökkenti az alapkamatot. Megfigyelők szerint ennek nyomán az euró kurzusa a jelenlegi 4,12 zlotys szintről 4,20-ra ugorhat. Amennyiben a lengyel fizetőeszköz a kamatdöntés után esni kezd, az a forintot is lejtőre küldheti - vélekedett a szakember.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!